Záhada pohlavia bábätka

Vyskúšala som niekoľko rôznych trikov ako zistiť pohlavie svojho bábätka pomocou rôznych babských rád. Aktuálne som v 20. týždni tehotenstva, veľký ultrazvuk ma čaká budúci týždeň, preto som sa rozhodla čakanie si skrátiť otestovaním niektorých babských rád na svojom vlastnom tehotenstve. Samozrejme pre všetky baby, ktoré si myslia, že je to blbosť a strata času, pravdepodobnosť 1:1, podotýkam, že všetky testy boli vykonané len pre účely tohto článku a nestaviam na nich žiadnu vedeckú metódu. Ak máte chuť, otestujte niektoré tipy so mnou.

 mnohokrát spomínaný babský recept so sódou a močom - ak zašumí je to chlapec - ak nie je to dievča - som vyskúšala hneď dvakrát, v 12. tt a potom v 17. tt. V obidvoch prípadoch nenastala žiadna reakcia, čo podľa tejto babskej rady znamená dievčatko.

Voľnopredajný test na určenie pohlavia ukázal fialovú farbu, nie úplne jasne sa dalo určiť či sa viac približuje k modrej alebo k ružovej, ale skôr by som povedala, že sa približovala o chĺpok viac k ružovej. Povedzme teda, že tento test ukázal dievča.

V ďalšom kroku, som sa pokúsila pohlavie vypočítať pomocou čínskeho lunárneho kalendára, tieto kalendáre sú voľne dostupné na internete. Kalendár vypočítal chlapca. Vážnou konkurenciou pre čínsky lunárny kalendár je Mayský kalendár, ktorý vypočítal dievča.

Jedna  z babských rád hovorí o tom, že pohlavie vieme určiť podľa vlastných chutí. Ak máte v tehotenstve chuť na sladké, je to dievčatko. ak preferujete slané, v brušku je chlapec. Podľa tejto teórie musím povedať, že som sa stala extrémnou jedáčkou sladkého (pred tehotenstvom som sladké takmer vôbec nejedla).

Teória o nevoľnostiach hovorí o tom, že mamičkám, ktoré čakajú chlapčeka býva v tehotenstve omnoho menej zle ako mamičkám, ktoré nosia v brušku dievčatko. V mojom prípade ide doposiaľ o bezproblémový priebeh tehotenstva s miernymi príznakmi, čo by malo znamenať, že budem mať syna.

V ďalšom bode sa dostávame k emóciám. Ak je budúca matka náladová, melancholická, plačlivejšia mala by očakávať dcéru.  Podľa tejto teórie je v mojom brušku budúca parťáčka, s ktorou si poplačeme nad rozliatym mliekom. 😁

Aké by to boli babské rady keby sme nepristavili pri kvalite pleti. Pokiaľ máte pleť rovnakú dokonca lepšiu, kupujte modré vecičky. Naopak horšia pleť sa pripisuje tomu, že malá princezná berie svojej mame krásu. Nakoľko nepociťujem rapídne zhoršenie ani zlepšenie stavu pleti, mal by to byť chlapček.

Počas tehotenstva som si všimla, výraznejšie chĺpky v okolí pupka. Niektoré články hovoria, že testosterón našich budúcich synov môže spôsobiť mamičke tento zvláštny jav. Samozrejme ako pri všetkých týchto pokusoch som našla mnoho mamičiek, ktorým sa udiali tieto zmeny aj keď očakávali dievčatko. Dobrá správa je, že po pôrode sa to dá do normálu. Riaďme sa ale pôvodnou myšlienkou o chlapčekovi, ktorá tvorí základy tejto teórie. 👶

Ak ste v štádiu, že je vaše bruško už pekne vidieť, môžete sa zamyslieť aj nad ďalším tipom. Mám bruško nahor alebo nadol? Ja osobne mám celkom pekné guľaté bruško ale neviem sa rozhodnúť či je nahor alebo nadol, dočítala som sa však, že pri dievčatách by mala matka mať bruško nahor a priberať po bokoch. To ale nie je môj prípad, tak som sa zhodnotila, že je to nadol.

Intuícia matky. Podľa niektorých článkov som sa dočítala, že až 80% matiek dokáže pohlavie určiť podľa vlastného inštinktu. Keď uvažujete nad touto teóriou, mali by ste si odmyslieť aké pohlavie si želáte ale myslieť iba na svoju intuíciu. S touto situáciou som sa vysporadúvala sama prvé týždne tehotenstva, kým som  si uvedomila, že mi nezáleží na pohlaví. Spočiatku som veľmi túžila po dcére, od začiatku som však mala utláčaný pocit, že je to chlapček.  Dnes, už na to takto nemyslím, teším sa na naše dieťatko. Rada by som v tomto bode ešte podotkla, že o dieťati od začiatku s manželom hovorím v mužskom rode. Moja intuícia sa teda prikláňa k chlapcovi.

Na  ktorom boku spávate? Pravý bok  vraj znamená dievča, ľavý chlapca. Na túto otázku viem odpoveď presne, väčšinou spávam na ľavom boku otočená k manželovi. Pamätám sa ako som na začiatku vzťahu spávala väčšinou chrbtom k nemu ale tie časy sú dnes preč, dnes zaspávam s nohami pod jeho perinou, a rukou sa ho väčšinou dotýkam o čom svedčia aj rany, ktoré som mu spôsobila snubným prsteňom. Takže chlapec.😀

            Podľa nosa spoznáš kosa. Jeden z najbizarnejších spôsobov ako zistiť pohlavie o ktorých som sa dočítala je veľkosť nášho nosa. Ak je nos rovnaký ako predtým má to byť dievča, ak je väčší chlapec. V záujme vlastného sebavedomia prehlasujem, že nos je rovnaký!

Priberá počas tehotenstva aj Váš partner? Čakáte dievčatko.  Osobne som si nevšimla aby manžel pribral, on však pred časom vravel, že áno, tak teda povedzme, že dievča.

Možno ste sa stretli tiež s informáciami ako možno ovplyvniť pohlavie bábätka tým, kedy sa milujete.  V januári sme si povedali, že ideme pracovať na bábätku a podarilo sa to hneď. Používali aplikáciu kde sme si značili menštruáciu a milovania cez plodné dni. Teória hovorí, že ak chceme dievčatko je potrebné sa milovať pred ovuláciou, ak chlapca tak počas ovulácie. Naša aplikácia ukazuje na predpokladané dni počatia možnosti áno chlapec/áno dievča/áno chlapec alebo dievča. V našom prípade nám to vychádza na poslednú možnosť. Ovulácia by mala byť 5.1. najpravdepodobnejší termín počatia je ale 7.1. (podľa veľkosti plodu a termínu pôrodu).  

Posledná poznámka, ktorú uvádzam v kontexte pokusov je názor gynekológa, ktorý vyslovil v 16. tt. Na poradni mi vtedy s veľkou neurčitosťou povedal „skôr sa mi zdá, že je to chlapec“.

 

Záverečné skóre:

Chlapec: 9 krát

Dievča: 8 krát

Existuje množstvo ďalších spôsobov napr. s obrúčkou, čističom odtokov a sódou, cukrom a podobne. K týmto som sa už ale nedostala. Ak však máte ďalšie nápady podeľte sa s nimi a niektoré možno vyskúšam a aktualizujem. Pohlavie dieťatka odhalím, ak si budeme istí.


Aktualizované: Je to chlapček!



Komentáre

Obľúbené príspevky