Svadobný harmonogram
Ak uvažujete nad tým, čo všetko potrebujete zabezpečiť na svadobný deň a spísať si orientačný časový harmonogram, ponúkam Vám k dispozícií svoj svadobný harmonogram. Počas príprav som si doň dopĺňala rôzne poznámky, termíny, mená osôb a ďalšie postrehy.
Orientačný harmonogram:
Ďeň pred svadbou
Priniesť alkohol, nealko, koláče, popolnočné šaty, kroje, náhradné topánky, menovky a všetko čo chcem priniesť do výzdoby(fotky a pod.), kozmetické košíky na WC pre pánov a dámy, veci na noc a na nedeľu ráno – hygiena, pyžamo, oblečenie (ak máme v cene mladomanželskú izbu).Rozniesť časť koláčov a výslužiek ľudom, ktorých máme po blízku.
Svadobný deň
Nezabudni na raňajky
7:00 – 10:00 Vlasy a make-up nevesta – najlepšie na jednom mieste, je dobré objednať si vopred skúšku, overiť termín, dohodnúť vopred čo prinesiem (napr. sponky), nezabudnúť závoj, pripadne ozdobu do vlasov
10:30 – 11:30 Príprava nevesty, príprava ženícha, pripraviť svadobné auto, ľahký obed
12:00 - 13:00 Fotenie – overiť termín, priniesť kyticu aj pierko, dohodnúť kde sa stretneme, dohodnúť si dopravu na dané miesto
14:00 – 14:20 Stretnutie u nevesty, „odobierka“ – dohodnúť kto povie pár slov, odovzdať darček rodičom, ak bude prítomná kapela - overiť termín, čas a miesto
14:40 – Pár fotiek pred kostolom, v parku, na inom zaujímavom mieste v blízkosti obradu
15:00 – 16:15 Obrad, gratulácie – nezabudnúť zvlášť vyriešiť výzdobu kostola, ak je v ten deň aj iný sobáš mala by sa platiť na polovicu, prejsť si priebeh s kňazom, vybrať svedkov, kto bude rozdávať pred kostolom koláče a pod., kto bude odoberať kytice a dary, dohodnúť vjazd autom ku kostolu (na príslušnom mestskom úrade)
16:15 – 16:45 Presun na hostinu – dohodnúť výzdobu v sále alebo zvlášť, vybrať menu (dospelí a deti), premyslieť si umiestnenie stolov a pripraviť zasadací poriadok, kde bude sedieť kapela, fotograf a pod.
16:45 – 17:00 Zametanie, prenesenie cez prah, usádzanie - túto časť si pripravia zamestnanci reštaurácie kde sa bude konať svadobná hostina
17:15 – 17:30 Príhovor a prípitok – vybrať človeka ktorý si pripraví príhovor, aký bude prípitok vyberieme spolu s menu, v prípade ak máme vlastný alkohol je potrebné premyslieť kto bude hosťom nalievať (čašníci, vybraní hostia, ..), taktiež dokladať nápoje na stôl
17:45 – 18:45 Slávnostná večera – predjedlo, polievka, hlavne jedlo, koláče nosia čašnici na stôl po hlavnom jedle alebo sú na stole od začiatku (treba myslieť na to, že na stole je málo miesta, hlavne ak už máme na stole výzdobu, taniere, poháre, nápoje, misy s polievkou a iné), prvý tanec, rodičovský tanec – vybrať piesne - najčastejšie bývajú spolu s kratučkým tanečným kolom po polievke, kým v kuchyni pripravia hlavné jedlo a upracú po polievke
19:15 voľná zábava
20:00 Káva
22:00 Švédske Stoly – vybrať menu (aspoň 6 druhov)
23:00 Hádzanie svadobnej kytice
23:30 Čepčenie a redovy – overiť termín so súborom, zabezpečiť kroje, partu, dohodnúť kto bude rozdávať výslužku a zbierať peniaze
0:30 Výmena šiat, popolnočný tanec
2:30 – 4:30 Záver – priniesť dózy na zvyšné jedlo
Komentáre
Zverejnenie komentára